Katalog & Broşür
  • Lord Glass, müşteri memnuniyetine ve kaliteye önem verir.
  • Silivri'deki modern fabrikamız, yenilikçi çözümler sunar.
  • Uzman ekibimizle güvenilir hizmet sunarız
  • Lord Glass, çevreci üretim süreçleriyle doğal kaynakları korur.
Türkçe Katalog English Catalog
İletişime Geç

Bize ulaşın ve kaliteli cam çözümlerinden yararlanın!

Çanta Balaban Mh. Aslangazi Sk. Altındağ, No:1/1,
34580 Silivri/İstanbul

Temperli Cam Nedir?

Temperli cam, bir tür güvenlik camı’dır. Orijinal camın, mukavemetini arttırmak için termal olarak işlenir, bu da çoğu uygulama için sıklıkla ihtiyaç duyulan daha güçlü ve daha güvenli bir cam formunu oluşturur. Temperleme işlemi, bu işleme özel ısıtma sistemleri ile camların 600°C – 650°C arasındaki sıcaklıklara getirilip ani olarak hava ile soğutulmasıdır.

Temperleme işlemi sonucu camın dış yüzeylerine sıkıştırma gerilmesi (kompresyon), cam ortasına ise dolaylı bir çekme gerilmesi (tansiyon) kazandırılır. Böylece cam, çekme ve darbelere karşı dayanıklı hale gelmektedir.

Temperli Camlar

Temperli cam siparişi verirken kalite ve güvenin adresi olun.

  • Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur.
  • Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
  • İyi bir termal dayanıklığa sahiptir, sıcaklık farklılıklarına dayanabilmektedir.
  • Temperlenme işleminden geçen cam 300°C ısıl şoka dayanabilirken, temperlenmemiş cam yaklaşık 40°C ısıl şoka uğradığı zaman kırılabilmektedir.
  • Ayrıca termal şok direnci artmakta, 150 ~ 200°C’ye kadar sıcaklık değişimlerine dayanabilmektedir
  • Camlar, temperli cam haline geldikten sonra üzerinde kesme, taşlama, talaş kaldırma işlemleri yapılamamaktadır. Yapılan ısıl işlemler camın hacmini, rengini, berraklığını ve kimyasal yapısını değiştirmez.

YARI TEMPER
Tam Temperli cam ile aynı fırında üretilmektedir. Daha az soğutulduğundan dolayı yüzey gerilimi azdır. Dayanımı temperli camın yarısı kadar. Sponten kırılma riski düşük olduğu için Heat Soak testi uygulanmaz. Kırıldığında ise tam temperli cama göre daha büyük parçalara ayrılır.

HEAT SOAK TESTİ

Temperli camlar 290 °C ‘de 2 saat boyunca bekletilir. (Cam 290°C’ye ulaştıktan sonra 2 saat bekletilmelidir). Bu fırınlama sırasında eğer Nikel sülfit parçacığı varsa faz değişimi hızlanır ve kırılma gerçekleşir. Eğer cam testten sağlam olarak çıktıysa, ya cam içinde Nikel sülfit parçacığı yoktur, ya o kadar küçük bir çapta vardır ki risk teşkil etmez.

EN 14179 ‘’Glass in building – Heat soaked thermally toughened soda lime silicate safety glass’’ standardına uygun olarak temperli camlar yaklaşık 290°C’lik fırınlarda ısıtılır. Kırılan camlar elenmiş olur.

BOMBE TEMPER

Bombeli cam, erime noktasına gelene kadar ağır bir şekilde ısıtılan camın, soğutma fırınında belirli bir hava basıncıyla, istenilen radiusa göre bükülmesi işlemidir. Bombeli lamine veya ısıcam olarak da kullanılabilir.

Neden Biz?

icon-img-1

İleri Teknoloji

icon-img-2

Uzman Personeller

icon-img-3

Zamanında Teslimat

X